Skip to main content

Nyheter

ABF i beredskap

ABF fb
Folkbildningen ett verktyg i flyktingmottagandet.

På mindre än två veckor har 1,7 miljoner människor i Ukraina tvingats på flykt. När det gäller mottagandet i Sverige kan ABF och de andra studieförbunden spela en nyckelroll.

ABF är det största och ledande studieförbund med verksamhet i hela landet och har väletablerade och nära samarbeten med landets kommuner och regioner. ABFs medlemsorganisationer spänner över hela samhället – Sveriges största pensionärsorganisation till etniska föreningar och Civilförsvarsförbundet.

Genom positionen som föreningarnas förening med ett rikstäckande nätverk av ideella krafter har ABF en unik möjlighet att bidra i krissituationer, till samhällets och de drabbades fördel.

Under 2015 års flyktingvåg gjorde ABF och andra studieförbund många och viktiga insatser för tusentals asylsökande. Bland mycket annat genomfördes studiecirklar i svenska och samhällsfrågor och man startade språkcaféer.

Mot bakgrund av detta stärker nu ABF folkbildningsberedskapen.

Läs ABFs förbundsordförande Helén Pettersons och förbundssekreterare Annica Dahls uttalande på ABF:s hemsida: https://www.abf.se/om-abf/nyheter/2022/mars/nu-starker-vi-folkbildningsberedskapen/.
  • Skapad
  • Senast uppdaterad .